onsdag 2 juni 2010

Heja Clara!

Först nu fick jag tid att läsa nr två av tidningen Clara. En tidning som ges ut av Västerbottens Folkblad och deras populära bloggare Clara Lidström.
Jag måste bara delge er Claras inledning i tidningen (kunde inte sagt det bättre själv.):

"Alla i min bekantskapskrets sätter bo just nu. Och ingen har några pengar. Så IKEA är räddaren i nöden, med sina osannolikt låga priser. Men det finns förstås en baksida. När det är så billigt att köpa nytt förlorar saker sitt värde. Man slutar ta hand om dem. Och allt som bär spår av tidens tand åker i soporna. Det lönar sig inte ens att reparera - för det är ju billigare att köpa nytt.
I ärlighetens namn är det alldeles för billigt att köpa nytt idag. Någon kommer få betala notan, även om vi inte tänker göra det.


Jag undrar hur folk kommer se på oss om hundra år? När oljan är slut och öknar breder ut sig på grund av skogsskövling. När plast blivit en lyxvara. Kommer de köpa vårt resonemang? Om rätten till att konsumera för att uttrycka en egen stil. Om nödvändigheten i att förverkliga sig själv genom ett soffbord byggt av regnskog eller solstolar gjorda av olja. Kommer de förvånas av vår dubbelmoral? Att vi samtidigt är så likriktade?.... Glädjande nog finns en stark mottrend, att shoppa loppis och pyssla har nog aldrig varit populärare..."

Jag ser fram emot Clara nummer tre. (Kommer ut runt midsommar och kan beställas via SMS - info finns nog på Claras blogg när det närmar sig.)
Bild: folkbladet.nu

Inga kommentarer: