måndag 24 oktober 2011

Rapport från Hem & Villa-mässan

Lite sent då att-göra-listan varit lång den senaste tiden, men här kommer äntligen en liten rapport från mitt något snabba besök på mässan förra fredagen.
Entréutställningen Nära naturen.
 Temat var ju Nära naturen och detta tog man upp både i entréutställningen och i köksutställningen Träsmak som även kunde ses på Formex i augusti (återanvändning..fint så.)
Köksutställningen Träsmak. Jag gillar filt- och läderlamporna mycket!
Man kunde även se att en del av utställarna valt att ta upp detta tema, Studio St Paul hade skapat en Popup-butik på mässan där man bl.a. visade och sålde Oddbirds produkter.
     
Korg-hängstolar och Oddbirds fantastiska oversize-halsband i Studio St Pauls popupbutik.
Även i år hade Myrorna en stor inspirations- och försäljningsyta där man bl.a. kunde få instruktionsblad för att skapa sitt eget kakfat, som blivit så populära de senaste åren.

DIY-kakfat med tillhörande "recept" från Myrorna.  
Plock-godis för DIY-are. Man kunde plocka ihop delar för att skapa ditt eget mästerverk. Betala per grej och sätta sig ned och börja skapa.
Något överblivet kan bli till en skatt i rätta händer...

Gustaviansk stol möter sadelgjord och blanksvart - snyggt!
Till sist kollade jag in "Gustavian Upgrade" - en utställning och en talkshow med inredarna Mija Kinning och Elisabeth Lejon, som tillsammans med Anders Wisth från Inredia, pratade om och visade upp hur man kan ge ett nytt liv åt gustavianska möbler.
Mija Kinning och Elisabeth Lejon - i förgrunden en uppvisning i olika tekniker för att knyta resårbottnar.


1 kommentar:

Anonym sa...

Dcet där blomsterarrangemanget i vasen var grymt snyggt! Den idén ska sparas :)