fredag 30 juli 2010

Trendenser på väg...

Måste bara tipsa om att Frida Berglund, som driver bloggen Trendenser, just nu delger alla bloggläsare tips på besöksvärda matställen, designcentra osv i Skåne. Detta gör hon under vinjetten Trendenser på väg och särskilt ett tips fick mig att längta tillbaka till Skåne och Österlen, som vi besökte för två somrar sedan. Hit skulle jag definitivt styra min kosa.
Kafferosteriet på Österlen som har ett sommarhotell, inrett med hållbar design från Norrgavel, frukostbuffé bestående av enbart närproducerade/ekologiska produkter.Kolla in denna härliga beskriving från deras hemsida:

Minns du förra sommaren, då vi hade en fin frukost?
Det var bröd från Olof Viktors stenugn, ost & yoghurt från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, marmelad och müsli från Olof Viktors, bacon från Ingelsta kalkon, leverpastej från Ängavallen och sill från Kåseberga.

Det enda vi egentligen saknade var nyrostat kaffe. Med fokus på detaljerna bestämde vi oss för att bygga ett eget litet kafferosteri – Kafferost.

Den dagen vi vill komplettera frukostbordet med mozzarella stöter du troligtvis på fina bufflar i trädgården…

2 kommentarer:

Minh Du - Minh Inredningsblogg sa...

Åh, det tipset skulle jag behövt för ett par veckor sedan när vi var och hälsade på min svärmoster på deras vackra gård utanför Höganäs.

Ja,jag är i montern på fredag och lördag. Jag är där alla dagar. Jätteroligt om du kommer förbi på Formex!

Wilma sa...

Höganäs låter ljuvligt!
Vi ses på Formex :)