måndag 15 februari 2010

Del 2 - Möbelmässan

Här kommer andra - och sista delen - av min rapportering från Möbelmässan.
Vill du läsa om den andra delen av mässan - Northern Light Fair - länkar jag här till Min Planets rapport.
Under mässdagarna höll allas vår trendanalytiker Stefan Nilsson ett föredrag som han döpt Miljötrender 2.0. Stefan tog bl.a. upp exempel på där man infört förbud för att "straffa omiljöaktigt beteende". Te.x. har man en stad i Australien förbjudit buteljerat vatten, i Frankrike införs bestraffning vid överkonsumtion av koldioxid (oklart hur detta skall kontrolleras??) samt Mexico som förbjuder icke nedbrytbara plastpåsar.
Stefan pratade även om de hållbara exempel man ser i modebranchen just nu. Välkända märken inför second hand för sitt märke i butiken. Acne har döpt sin satsning till Acne Archive, Filippa K har motsvarande satsning.

En riktig föregångare till det här med återanvändning av kläder är ju Lager157 - de säljer överskott kort och gott. Engagerar sig starkt i miljöfrågor, har infört en avdelning där man kan lämna in sina Lager157-kläder som man inte längre behöver. Läs och imponeras på deras sida!

Nåja, nog om kläder och möbelmässa (märkligt samband? Nej, "alla" pratar ju nu om korsbefruktningen som sker mellan mode och möbelindustrin - jag hoppas på hållbara korsbefruktningar.)
Om några veckor kommer Abobs kassar in - apropå förbudet i Mexico...
Härligt somriga bilder va?

Bilder: abob.se

3 kommentarer:

Wilma sa...

Tänk - just idag är det Stefans födelsedag. Grattis grattis säger Wilma&friends :)

Inspirera Mera sa...

Underbart med detta mijötänk!
Kram Sandra

Lillsnörpa sa...

Jag vill också på möbelmässa:)