fredag 17 april 2009

Hyllade hyllor

Vi har nu bott snart sju år i vårt hus och provat olika lösningar för förvaring av alla våra böcker. Inget har blivit riktigt bra och hyllor har flyttat runt i och mellan rum. Vi har nu också insett att vi har för lite förvaring för alla böcker, spel och pärmar.
Nu håller vårt "allrum" på att förvandlas till kontor och bibliotek och efter ena väggen skall en bokhylla byggas. Helst skulle jag vilja pryda den med String´s bokhylle-system men det tillåter tyvärr inte plånboken.
Vi har funderat en del på att bygga i Valchromat som är ett rätt nytt, miljövänligt skivmaterial, men lyckas inte hitta någon som säljer detta och vad det kan tänkas kosta. Är det någon som har erfarenhet av detta material?
En av de hyllor vi har idag, som definitivt får vara kvar är vår fyndade 60-talshylla där jag nu mest har pocketböcker.
I hyllan sitter Lisa Larssons Amalia och läser, ett containerfynd jag hittade i 10-årsåldern skulle jag tro, överst på hyllan Flinga ljuslykta som nu får flytta ut i träden och till altanen. Ett gammalt silverfat får fungera som ljusfat. Den egentligen så obetydliga nyckeln som man inte tänker på i vardagen, är riktigt vacker när man studerar den.

1 kommentar:

Helena/ROOM AND SERVE sa...

Hej tjejen kul att du bloggar om ekologiska och fair trade produkter. Makes med Happy :)