tisdag 17 januari 2012

Sveriges nationalsymbol?

Här sjungs fortfarande långsamhetens lov på bloggen. Men, när jag satt och gick igenom mina bilder från december pockade denna på uppmärksamhet.

På juldagen åkte vi ut till Rullsand och Billudden för att gå av oss lite av julmaten, och göra plats för ny...

Eftersom snön inte lagt sig i vårt område, varken då eller nu, promenerade vi på sanden och som en hälsning från sommarens campinggäster låg där en kvarglömd foppatoffel i sanden. Denna var mans fritidssko. Synd. Att de är det. För de är varken vackra, eller särskilt nyttiga för bäraren. Sköna? Förmodligen. Eftersom varannan svensk (eller åtminstone oerhört många) bär den sommaren igenom - särskilt på campingplatser! I somras på vår campingturné med vår nyvunne vän Bruno bestämde jag mig för att räkna andelen foppatofflor hos campinggästerna, men jag gav upp efter första campingen. Om foppatoffeln vann? Ja, stort...

Jag lämnar er med denna, lite vemodiga bild. För nog känner jag mig lite vemodig. Över svenskarnas faiblesse, över att vi omger oss med så mycket gifter och för att det är så långt till sommaren.
Men istället för att förbanna mörkret tänder jag ett ljus och tittar in i brasan. Och köper mig en semla...Inga kommentarer: