måndag 24 oktober 2011

Rapport från Hem & Villa-mässan

Lite sent då att-göra-listan varit lång den senaste tiden, men här kommer äntligen en liten rapport från mitt något snabba besök på mässan förra fredagen.
Entréutställningen Nära naturen.
 Temat var ju Nära naturen och detta tog man upp både i entréutställningen och i köksutställningen Träsmak som även kunde ses på Formex i augusti (återanvändning..fint så.)
Köksutställningen Träsmak. Jag gillar filt- och läderlamporna mycket!
Man kunde även se att en del av utställarna valt att ta upp detta tema, Studio St Paul hade skapat en Popup-butik på mässan där man bl.a. visade och sålde Oddbirds produkter.
     
Korg-hängstolar och Oddbirds fantastiska oversize-halsband i Studio St Pauls popupbutik.
Även i år hade Myrorna en stor inspirations- och försäljningsyta där man bl.a. kunde få instruktionsblad för att skapa sitt eget kakfat, som blivit så populära de senaste åren.

DIY-kakfat med tillhörande "recept" från Myrorna.  




Plock-godis för DIY-are. Man kunde plocka ihop delar för att skapa ditt eget mästerverk. Betala per grej och sätta sig ned och börja skapa.
Något överblivet kan bli till en skatt i rätta händer...

Gustaviansk stol möter sadelgjord och blanksvart - snyggt!
Till sist kollade jag in "Gustavian Upgrade" - en utställning och en talkshow med inredarna Mija Kinning och Elisabeth Lejon, som tillsammans med Anders Wisth från Inredia, pratade om och visade upp hur man kan ge ett nytt liv åt gustavianska möbler.
Mija Kinning och Elisabeth Lejon - i förgrunden en uppvisning i olika tekniker för att knyta resårbottnar.


torsdag 13 oktober 2011

Dags för Hem&Villa-mässa

Och jag tar mig tid att besöka den under morgondagen, åtminstone under delar av dagen.

Tema: Nära naturen (bild från: Garden Picture Library/Nordic Photos)

Temat för årets Hem&Villa-mässa är Nära naturen och här lyfter man bl.a. upp Ekologi som en del av temat.
Hem&Villa beskriver det så här:
"...Vi köper grön el, klimatkompenserar våra resor och investerar i design som håller för både ögats och användningens slitage. Vi ser också fler formgivare som talar om estetisk hållbarhet och som vägrar kompromissa varken beträffande utseende eller medvetna materialval."

Jag, i gott sällskap av bl.a inredaren Jon Eliasson, hävdar att miljömedveten inredning (såväl som miljömedvetenheten i allmänhet) inte är en trend utan en nödvändighet och något som är här för att stanna.
Hur som helst skall det bli spännande att se hur temat har gestaltats och om någon av utställarna plockat upp denna tråd och isåfall hur. Återkommer med en rapport med mina iakttagelser efter helgen.

måndag 10 oktober 2011

Det där med ordning...

När jag tog hand om alla högar med papper, tidningar, småsaker och annat sånt där som har en tendens att välla ut sig över ett hem häromkvällen slog det mig. Jag har bott i vårt "nya" hus i nio år och fortfarande har jag ett gäng prylar som inte har hittat sin plats. 
Man vet inte var man skall lägga dem när det är dags att rensa i röran, och man vet inte var de lades när man ett tag senare skall hitta just den där grejen.
Beauty is in the eye of the beholder - Print från Keep Calm Gallery

Borde jag vi, inte efter nio år ha hittat naturliga platser för saker? Jo, kanske. I väntan på att "andan faller på" läser jag bloggen Chez Larsson och imponeras av hennes ordningssinne och förmåga att ta tag i, organisera och skapa struktur. Var sak på sin plats. Jag kommer nog aldrig att komma till hennes nivå.

Får nog ta till mig tipset Quadratify (kvadratifiera) som Dos Family skriver om. Raka högar helt enkelt...
Det borde jag klara av.

tisdag 4 oktober 2011

Läge för kanelbullar?

Idag är ju kanelbullens dag. Visst - en dag skapad av och för handeln (och bagerierna) men kanelbullar är fasligt gott - så jag kommer definitivt att smälla i mig ett par stycken.

Till er bloggläsare bjuder jag på lite ögongodis med Johanna.B:s fina brickor och handdukar.
Bullfest, bullfest hela dan!





Fika loss och unna er en stunds paus i vardagen!