söndag 27 mars 2011

Barcelona

En av Wilma&friends kunder skickade denna härliga bild från en butik i Barcelona och jag kan inte låta bli att visa upp den. Vaho-väskorna, tillverkade av återvunna reklambanderoller, kommer ju från Barcelona och där finns det hela butiker fulla med fina, coola och personliga väskor.
Tack Danne för den härliga bilden!
Wilma like! :-)

torsdag 17 mars 2011

Omväxlande...

Att driva en webbshop och butik är verkligen ett omväxlande göromål. Idag har jag tagit emot en pall med våra nya hyllor. Att bära in dem, fem och fem, tog sitt lilla tag och det var verkligen tur att de är så lätta - annars hade det blivit betydligt fler vändor.
Så kan det bli när det är för halt för DHL-bilen att backa ända upp...bara att rulla upp ärmarna.
Nu står de äntligen på lagret och vi packar febrilt för att leverera ut alla förhandsbeställningar.
Och, så här ser de ut när de inte ligger i platta paket:
Orange, blå, röd, grön, vit och rosa = färgprakt :)

tisdag 15 mars 2011

Hållbar lyx...

..med stort L.

I min läsa-ikapp-runda hos de bloggar jag följer fastnade jag på detta inlägg hos Kurbits.
Det är Hermes som kommit ut med en ny serie som de kallar Petit h.
Ett samarbete mellan formgivare, designers och hantverkare har gjort att överblivet material från produktionen får nytt liv.
Ord som poesi och surrealism har varit centrala i framtagandet av den nya serien. Och visst syns det. Vad sägs bara om ljuslyktan ovan där ett avlagt handtag från en Kellyväska från Hermés bildar handtaget till en ljuslyktan. Galet, och kul.

Bilder: www.hermes.com

söndag 13 mars 2011

Söndag och full fart...

...i butiken på Laxön. I dag har det varit full ruljans på ön efter vinterdvalan. Underbart härligt att se så mycket folk i butiken igen.
Än så länge är jag ledig på lördagarna och den här lördagen gjorde jag som många andra svenskar, ut mot husväggen med en fika. Vi mumsade i oss minisemlor och njöt en stund av tillvaron.Resten av dagen gick åt till rensningsaktion. Barnkläder, skor, barnprylar och möbler är nu redo för försäljning och en hel del hann vi lägga ut på Blocket och Tradera. Underbart skönt när det är gjort, och efteråt funderar jag på varför man väntar så länge och låter det ta energi istället för att bara göra.
Visst, en hel del måste det verkligen hittas tid för, men annat tar 5 minuter eller 15 minuter.
Det som krävdes för att jag skulle få arslet ur den berömda vagnen är miniprojektet "14 surdegar på 14 dagar".
Vi är ett gäng företagarkvinnor som bestämt oss för att se om vi kan göra oss av med dessa surdegar. Vi berättar för varandra vilken surdeg som skall bort, och avrapporterar nästa morgon om det blev gjort eller ej och vilken som är nästa att ta tag i.

Funkar det? Om!
Jag har betat av massor av "läskiga"/jobbiga saker som, när de tas tag i, visar sig inte vara varken läskiga eller jobbiga alls utan frigörande av energi, snabbt avklarade och när det är gjort infinner sig faktiskt en känsla av flow. Kör en "14 surdegar..." du också!

Psst, är du intresserad av ekologiska barnkläder, från Blingo - kolla in mina Tradera-auktioner.

fredag 11 mars 2011

Tävlingstips...

Har du sett våra färggranna Sverige-nyheter?
Vi gillar dem starkt - såklart, annars hade de inte fått hitta hit... Förutom alla härliga färger är de tillverkade av återvunnet papper! Men, starka som få - precis som tradtionell spånskiva. Men mycket miljövänligare, mycket lättare och mycket färggrannare än många hyllor där ute.
Och superenkla att sätta ihop - inga verktyg behövs, superstarka klisterremsor gör jobbet!Just nu har vi en tävling igång hos bloggen Lyckobacken - du kan vinna ett set om tre stycken. Och det enda du behöver göra är att tala om vilka färger du skulle vilja ha och vad du vill använda dem till.
Passa på att tävla vettja! Tävlingen pågår till söndag! Lycka till. Och trevlig helg!

onsdag 9 mars 2011

Nu var det länge sedan...

...bloggen fick en uppdatering - och länge sedan Wilma&friends såg dagens ljus!
Närmare bestämt 3 år sedan! Som vanligt när ens bebisar växer upp undrar man lite vad som hände när dagarna staplats på varandra så att det plötsligt gått tre hela år och massor av saker har hänt på vägen.

Jag är verkligen jätteglad att jag tog steget att göra verklighet av min tokiga idé, även om det inneburit hårt slit, sömnlösa nätter och allt det där som småföretagare vittnar om och känner igen sig i. Och mitt i allt är det ändå värt det, hur konstigt det än kan verka ibland - även för mig.

Dessa tre år har inneburit både helt nya erfarenheter, många nya bekantskaper, en usel privatekonomi (nä, man blir inte rik på detta...dock rik på så många andra sätt *klyschvarning*) samt en massa ny kunskap och intressanta samarbeten.

Ovanstående print (från Tovelisa) behöver man verkligen påminna sig om emellanåt när det känns tungt och inget man gör tycks hjälpa. För - gräma sig hjälper verkligen inte!
Dock, man måste - förutom att vara smått galen - framförallt ha denna inställning (detta print från Therese Sennerholt):Och, efter att denna veckas firande av Wilma&friends 3 år som webbshop är över kommer jag att se fram emot när den nya webben, som det febrilt jobbas med, kan lanseras. Jag hoppas och tror att det kommer att bli ett lyft som gör det trevligare att surfa runt hos Wilma, enklare att handla och dessutom möjligheter till att dela önskelistor och annat fiffigt.

Så länge - vi koncentrerar oss på att fira!