söndag 13 mars 2011

Söndag och full fart...

...i butiken på Laxön. I dag har det varit full ruljans på ön efter vinterdvalan. Underbart härligt att se så mycket folk i butiken igen.
Än så länge är jag ledig på lördagarna och den här lördagen gjorde jag som många andra svenskar, ut mot husväggen med en fika. Vi mumsade i oss minisemlor och njöt en stund av tillvaron.Resten av dagen gick åt till rensningsaktion. Barnkläder, skor, barnprylar och möbler är nu redo för försäljning och en hel del hann vi lägga ut på Blocket och Tradera. Underbart skönt när det är gjort, och efteråt funderar jag på varför man väntar så länge och låter det ta energi istället för att bara göra.
Visst, en hel del måste det verkligen hittas tid för, men annat tar 5 minuter eller 15 minuter.
Det som krävdes för att jag skulle få arslet ur den berömda vagnen är miniprojektet "14 surdegar på 14 dagar".
Vi är ett gäng företagarkvinnor som bestämt oss för att se om vi kan göra oss av med dessa surdegar. Vi berättar för varandra vilken surdeg som skall bort, och avrapporterar nästa morgon om det blev gjort eller ej och vilken som är nästa att ta tag i.

Funkar det? Om!
Jag har betat av massor av "läskiga"/jobbiga saker som, när de tas tag i, visar sig inte vara varken läskiga eller jobbiga alls utan frigörande av energi, snabbt avklarade och när det är gjort infinner sig faktiskt en känsla av flow. Kör en "14 surdegar..." du också!

Psst, är du intresserad av ekologiska barnkläder, från Blingo - kolla in mina Tradera-auktioner.

1 kommentar:

Elvira sa...

Vilken bra idé det där om 14 surdegar, ska jag anamma.