fredag 25 september 2009

Vatten, vatten bara vanligt vatten...

Jaha, ett nytt (nåja 7 år, men det känns som nytt) hus är inga garantier för att man inte skall få vattenskada. Det har vi nu bistert fått erfara.

En trött kväll dagen efter bröllopsdag-firande står vi och borstar tänder i godan ro då vi får syn på kakelväggen. Håller inte plattorna på att släppa? Vad är det för sprickor i fogen? Det här känns inte bra! Riva fram badkaret. Konstatera att vatten sipprar från ett rör. Det går inte in. Huvudet vill inte ha den informationen. Fylla karaffer och hinkar. Stänga av vatten. Vad händer nu?
Nu har vi svaret. Fabrikationsfel på rör. (VA! Kollas inte rör liksom? Skall man inte kunna lita på nya rör?) Riva ut hela badrummet. Vårt handgjorda Västergården-kakel ryker nu all världens väg.
Hur skall vi inreda nu? Vända det till något positivt. Är det något vi inte är riktigt nöjda med som vi skall göra annorlunda nu? Nya färger? Nya storlekar på kakel/klinker. Ja, fortsättning följer...


Är det någon som har inspiration att bjuda på?

Den här utsikten (eller om den är fejk?) inspirerar ju...
Bild från Badrumsportalen där jag gissar att jag kommer att hänga en del framöver.

1 kommentar:

Inspirera Mera sa...

Åh nej, vad tråkigt att höra! Vilken otur. Det låter konstigt med fabrikationsfel på rören, hoppas de står för skadorna era. Kram Sandra