tisdag 4 augusti 2009

Boktipset

Ninaninaninannana....

Ja, jag vet. Kanske inte det färskaste boktipset, men jag kan ändå inte låta bli. Här hemma skall vi försöka komma in i vardagsrutinerna igen och det innefattar att få till en matsedel. Och häpp - öppna Husmorsorna och du har färdiga matsedlar för varje månad. Strålande.
Och man blir dessutom så himla glad av att bläddra i den här boken. För den innehåller inte bara matsedlar och recept utan en hel massa krönikor och klokskaper från tjejerna.

Till exempel:
Sommaren - kort och hysterisk
Jaha, då var det dags. Nu ska du plötsligt umgås med den där människan du lever ihop med. Ja, du vet, den där som du skäller på för strumporna som ligger slängda överallt och för matsäcksväskorna som glöms eller för ligg som aldrig liggs.
Nu skall allt underbart hända. Nu ska ni älska er redlösa under ljusa sommarnätter, grilla de saftigaste biffarna och fiska de fetaste abborrarna. Och ni ska ha kul med era barn också - mest hela tiden! Allt som inte hunnits med ska nu ordnas upp. Och brun ska du bli också! Det luktar hjärtattack och storgräl av alla förväntningar.
Simma lungt är Husmorsornas bästa råd. Att bara pussas lite och bygga ett sandslott i duggregn är också sommar.

Ja - känner ni igen er?

Bild: Albert bonnier förlag

1 kommentar:

LeiaMia sa...

Verkar vara en härlig kokbok! Tack för tipset!