Kombinationen av saffran och rom är super. Prova!
Leilas otroligt goda saffranskaka (det skriver vi som sagt under på - mums!)
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk ljus rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.
Här har jag hittat receptet. Lycka till med bakningen. Och trevlig advent så småningom.
Bild: recept.nu
3 kommentarer:
Å vilket mumsigt recept!! Har en äggallergisk son så det blir inte många bakverk med ägg - men skulle jag ändå göra det är detta något att testa - helt klart!
Vilken mysig blogg du har!
Jes
Förstår att utbudet blir något begränsat då - tur att chokladbollar är äggfria :)
Och vilken fin blogg Du har!
/Wilma
Den här kakan låter jättegod! Måste provas! Tack för receptet!
Tack för grattishälsningen! Här ska minsann både luktas och snusas på nya barnbarnet :)
Skicka en kommentar