fredag 29 juli 2011

It's what inside that counts...

Ryska gummor på ett nytt sätt. Och visst är det så - det är insidan som räknas.
Men, visst vill man omge sig med lite vackert och genomtänkt på utsidan och i omgivningen också.
Dessa snygga tryck kommer från pålitliga Keep Calm Gallery och är ett av de nya trycken de nyss lanserat. Mycket att sukta efter där!

tisdag 26 juli 2011

Bruno..

Säg hej till Bruno - vår nya familjemedlem!

Hastigt och lustigt blev familjen med husvagn i förra veckan och vi gjorde en premiärtur i sommar-Sverige. Ungefär så här såg det ut:

Toaletten i "Bruno" - en Polar 470 från 1979. Tapet och tvättställsmöbel i orginal. Jag gillar't!

Utefrukost i solen.
Plast är grejen i en husvagn, så bäst att välja bra, snygga och hållbara produkter. Djupa tallrikar från 70-talet. Melamim-muggar och plastassietter från Rice (som jobbar mycket med hållbar utveckling och schyssta villkor och produkter - Wilma like!)
Lekstuga från 1700-talet, vid Taxinge slott (kakbuffén överskattad, men fin omgivning). Numera hyser den en inredningsbutik, vilken miljö!

Läsa en bok, ta en kopp kaffe, äta upp kakan. I solen. Semester! Husvagnsmuggen är en present vi fått för flera år sedan, inhandlad på Åhléns om jag inte minns fel.

I Mariefred finns en smalspårig (60 cm!) gammal järnväg som trafikerades med ånglok. Vacker omgivning!


Även en kanon kan vara vacker. Detta en detalj på "Galten och Suggan", kanoner som står utanför Gripsholms slott (väl värt ett besök!)

Ett av loppisfynden vi gjorde efter vägarna. Denna 70-talskarott i emalj kommer att passa fint i Bruno! Min för endast en 20:a. På väggen bakom, planch från Keep Calm Gallery.

Nu börjar planeringen av höstens aktiviteter och nya sortiment hos Wilma&friends. Vi hoppas att ni vill fortsätta att följa oss och vår jakt på hållbar inredning och schysst design.
Fortsatt trevlig sommar till er alla så länge!

onsdag 6 juli 2011

Sommar

Hoppas alla ni bloggläsare njuter av sommaren just nu, oavsett om ni jobbar eller är lediga. För min del jobbar jag mest hela sommaren, tur att kvällarna är långa och ljusa här i Norden!

Ungefär så här ser sommaren ut under lediga timmar för mig:
Glass! Och gärna då Ben&Jerry. Som deklarerar att glassen är klimat-neutral. Gott så. Och gott!

Morgonkaffe på en av uteplatserna. Tillsammans med min favoritblomma - pelargon, och min anteckningsbok (designad av Lisa Bengtsson för Pocket Shop).

Besök i trädgården. Så länge de håller sig till barken på brädhögen är de bara gulliga och välkomna. I lilla drivhuset till vänster i bild växer tomaterna och snart är det dags att skörda de första solvarma. Mmm.