lördag 18 december 2010

Ett tips!

Musikhjälpen på P3!
Jag kan bara inte slita mig, nyss besökte Robyn glasburen på Gustav Adolfs torg i Malmö, där Musikhjälpen sänds dygnet runt i 6 dagar. En massa pengar samlas in i kampen mot handel med barn. Just nu har de sprängt 7 miljonersgränsen! Detta genom att vi lyssnare kan SMS:a in en låtönskning och samtidigt skänka pengar. En massa auktioner är också igång där framförallt kändisar har skänkt prylar. (Robyn skänkte sin otvättade jeansjacka...undrar vad den går för?!)
Så, bidra du också! Skär ned en hundring på julklappsinköpen och bidra istället till Musikhjälpen!
Härliga Petter har via Twitter gjort ett upprop till landets alla VD:ar att skänka pengar
(via hashtag: #stepyourvdgameup), hans mål är att få ihop 500 000 kr.

Bland alla berättelser om barn som far illa i världen (allt från sexhandel till barnarbete och organförsäljning) kan jag i det här sammanhanget (eftersom jag jobbar med inredning) lyfta fram en berättelse från programmet:
En stor del av de handknutna mattor vi ser i butikerna är tillverkade av barnhänder, för att de har så små och flinka händer påstår ägarna. Den smutsiga sanningen är att det handlar om att barnen är lättare att handskas med, de säger inte emot och ifrån utan fogar sig. Man berättar om barnen med tomma blickar som sitter långa dagar och knyter mattorna till usel lön - allt för att vi skall få fatt i billiga mattor och ägarna tjäna så mycket pengar som möjligt. (blä!)

Och du, hjälp oss bidra till ECPAT (som jobbar mot just trafficking!) genom att bli vän med oss på Facebook, vi skänker en krona för varje ny medlem hela december. (Såklart gäller även detta nya Twitter-följare!)

Inga kommentarer: