måndag 8 mars 2010

Hoho

Min "jakt" efter nya miljövänliga produkter känns ibland svår. Det är som att leta efter små nålar i en höstack. Utbudet av prylar är enormt och man blir nästan ledsen när man ser allt som vi producerar i vår värld. Många gånger av arbetare med dålig lön i fabriker som spyr ut gifter i vår natur.
Då blir man extra glad när man hittar nya, lite unika produkter, med en historia och som är producerade med omtanke om människa och miljö.


Vårt senaste tillskott heter Barefoot. Hos Wilma&friends i form av underbara ugglor.
Barefoot startades 1958 som ett välgörenhetsprojekt med syftet att utbilda kvinnor på Sri Lanka i vävning och sömnad för deras försörjning. Grundarna var konstnärinnan Barbara Sansoni och nunneorden the Good Shepherd Nuns.

Nu driver Barbaras son Dominic Barefoot vidare i samma anda som sin mor. Tanken är att alla sömmerskor ska känna sig som en del av en familj. Muslimer, kristna, singaleser, tamiler, buddister arbetar alla under samma tak. Arbetarna arbetar utan tidspress i tillverkningen; varje sömmerska får ta den tid just de behöver för att färdigställa en vara.
Produkterna är helt handgjorda enligt traditionella metoder. Både tyg och färg är ekologiska.
Wilma like!

2 kommentarer:

Emma / Reko Stil sa...

Jag håller SÅ med dig - att det är svårt att hitta eko/miljövänliga produkter. Och så ser man massa snyggt som man gärna skulle haft hemma, men samvetet bara "nej, nope, nix, fxn fxn fxn". Jag är helt imponerad att du klarar det ändå! För det gör inte jag alltid, ibland blir det o-reko köp och så måste jag skämmas...
Keep it up :)

Wilma sa...

Tack, jag kämpar på ;)