måndag 29 juni 2009

Nöjda kunder = nöjd Wilma

Under juni har vi skickat ut en kundundersökning till våra kunder för att ta reda på vad ni tycker om oss och hur bra eller dåligt vi upplevs av er.

Nu har vi tagit del av resultatet och vi är mycket glada över hur ni upplever servicen till er kunder. På en skala mellan 1-10 har vi fått ett medelvärde på 9.43. Väldigt glädjande då det är något som är oerhört viktigt för oss, vi vill att det skall kännas som ni är riktiga friends. För det är ni! Utan er skulle det inte gå att driva Wilma&friends.
Vi hade även en utlottning av en gummikorg bland de som svarade. Den lyckliga vinnaren blev Ann-Christin Samuelsson. Grattis till dig!

Bild: Giving and Living

Mojito

Prova att göra en somrig Mojito på nytt sätt!
Använd Inspiration Tea - som du nu hittar till förmånligt pris hos Wilma&friends.
Somrigt så det förslår!

Glad sommar!

Bild: Today was fun

onsdag 24 juni 2009

Sommar, sommar, sommar

Förra veckans tvivel om sommaren är som bortblåsta. Frukost, lunch och middag intas utomhus och jag njuter av alla vackra blommor som slår ut i trädgården.
Min favoritblomma pion är nu som vackrast och en stjälk har fått följa med in och pryder sin plats i en Ittala-skål.
Igår kväll packade vi picknikkorgen med pastasallad, vin och jordgubbar och begav oss 5 minuter bort, till älvbriken, för att njuta av sommarkvällen. Badandet får dock vänta ett tag till, vi nöjde oss med att doppa fötterna - ja, sonen hade ju såklart inga problem att gå i längre.

Bilder: Wilma

Kontraster

Svenska traditioner blandas med färgranna kinesiska dräkter.
Innehavarna tittar facinerat på och undrar kanske vad vi håller på med. De kommer från Dragon Gate, en annan spännande kontrast. En kinesisk handelsplats, restaurang, museum och så småningom hotell mitt i de svenska skogarna - vid E4:an. Har ni vägarna förbi skall ni absolut stanna och titta på detta osannolika projekt.

Bilder: Wilma, dragongate.eu

lördag 20 juni 2009

Glad midsommar!

Midsommarafton bjöd, åtminstone där vi befann oss, trots allt på en hel del sol. Och naturligtvis sill, jordgubbar, grillat och allt det där andra som man bara "måste ha" för att det skall bli midsommar på riktigt. Till nästa år står en så här vacker midsommarstång, från Svensk slöjd, på vårt bord!

God fortsättning önskar jag er!

Bild: Svensk slöjd

tisdag 16 juni 2009

Kartong imiterar mässing

Dessa Scrap Lights från Graypants ser ut att vara i mässing men är i själva verket tillverkat av återvunnen kartong. Den veckade kartongen skapar dessutom spännande skuggspel. Så snygga! Och, kolla in den roliga grafiken Graypants har på sin webb som förklarar hur dessa lampor blir till.

Bilder: Graypants.com

måndag 15 juni 2009

I väntan på solen

Vilken godbit! Norska Precious redesignar vintagemöbler och ger dem ett nytt härligt uttryck.
Trots att solen lyser med sin frånvaro lyser denna solstol verkligen upp tillvaron. En sådan skulle man ha - tyvärr är den redan såld.

(Ps. Hos inredningsbloggen ser du fler exempel från Precious just nu.)

Bild: precious.no

fredag 12 juni 2009

Boktipset

...ninaninaninannana....
Fler och fler böcker som tipsar oss att leva med miljön istället för mot miljön kommer ut i handeln. Denna sprang jag på senast jag var på bokhandeln.
Boken innehåller totalt 200 bra och enkla tips (från ena hållet 100 ekologiska och från andra hållet 100 klimatsmarta) som inte innebär uppoffringar i din vardag men som gör skillnad för miljön och gör dig till en eko-vän.
Och, för var fjärde såld bok planteras ett träd i Vi-skogen!
Bild: adlibris.com

måndag 8 juni 2009

Schyssta pjucks

Läste nyligen en guide i Råd&Röns senaste tidning över sportsko-tillverkarnas sociala ansvar och miljöansvar. Testet har gått till så att man valt ut några modeller från varje tillverkare och följt dessa genom hela produktionen. Man har tittat på sociala- och miljöfrågor på produktionsanläggningen, tillverkarens företagspolicy, de anställdas villkor och information och insyn till konsumenterna.

Sammanfattningsvis kan man säga att skor från Adidas och Reebok kan man köpa med gott samvete. De som är absolut sämst är Saucony och Nike tillät inte ens ganskarna att besöka företaget.
Något som verkligen gör mig misstänksam direkt, vad har man att dölja? (Dock har man tydligen bra information till konsumenterna.)

Hittade dessa småroliga skor på Adidas webbsida, de tillhör deras Recyclingkollektion och är tillverkade av återvunna material.

lördag 6 juni 2009

Världsmiljödag i skymundan

Igår var det världsmiljödagen. Hos oss kom den i skymundan just detta år. Vi hade fullt upp med att fira student hela dagen lång. Allt slit och alla pengar som läggs ned (även om vi inte tillhör de mest extrema firarna) blev värt det när man ser glädjen i studentens ögon och hela kropp, över presenter, bilen han hämtas i, lyckan att pluggandet - åtminstone för nu - är över. Man är snabbt tillbaka på sin egen studentdag och minns känslan, det obeskrivliga lyckoruset blandat med vemod och vad-händer-nu-funderingar. Men mest - Lycka.
Bild: Wilma

onsdag 3 juni 2009

Efter regn kommer solsken

Ja, varje gång jag hör den frasen tänker jag på filmen "Torsk på Tallin". Men nu syftar jag snarare på att solen lyser igen, natten bjöd på ett fruktansvärt oväder med åska, blåst och regn. Jag blir sugen att påta i trädgården, en ny känsla de senaste åren. Att plocka egna, solvarma tomater slår det mesta faktiskt. Och att kolla in pionerna som precis är på väg att slå ut - lovely. Pioner, som jag förstått anses av många som en tantblomma, är en av mina favoritblommor.
För några år sedan räddade vi en skamfilad skiva Virrvarr från att hamna på tippen och vi har egentligen inte riktigt vetat vad vi skall ha den till - tills för några veckor sedan då det slog oss. Vi gör ett planteringsbord av skivan! Så, nu har vi ett Virrvarr-planteringsbord i trädgården. Skönt återbruk!


måndag 1 juni 2009

Fraktfritt hos Wilma&friends

Vilken fantastisk sommarhelg det varit. Man vill aldrig gå in, och absolut inte sätta sig i kontoret framför datorn idag, det är ju fortfarande underbart väder- tur att det är nära ut. Fikat får njutas på altanen, helt klart! Nu väntar mörkret, lagret och packning av paket.
Wilma&friends känner sig också sommarrusig och firar med fraktfritt hela juni.