torsdag 19 januari 2012

Design en masse

Idag öppnar Formex, mässan för nordisk inredningsdesign och runt om på nätet kommer det nu att svämma över av rapporter från mässan. Himla bra för mig som inte har möjlighet att närvara denna gången.
Entréutställningen på väg att byggas upp. Bild: Formexmagazine

Formexbloggen kommer man att kunna följa ett antal gästbloggares rapporter och reflektioner från mässan. Jag hoppas såklart att någon av dem lyfter upp hållbar design.

I samband med Formex har  Livinggreen intervjuat mig, Adisgladis grundare och Frida Ramstedt från Trendenser om hur vi ser på hållbar design och trenderna.
Jag vill lyfta fram några av Fridas ord: "Att köpa billigt är i mina ögon att köpa dyrt - i längden."
Tänk PPA är mitt tips... Dvs Pris Per Användande. Utslaget på antal år man använder en (kvalitets)pryl kanske PPA:t blir oerhört lågt jämfört med en billig slit-och-slängdito.
Ett gästbloggsinlägg jag författade förra våren finns att läsa här.

Bild: Wdchelsinki2012

Istället för ett besök på Formex kommer jag att befinna mig i Helsingfors, årets designhuvudstad tillsammans med min kära mamma. Mest pleasure, men mina businessögon kommer inte att vara avstängda. That's for sure.

tisdag 17 januari 2012

Sveriges nationalsymbol?

Här sjungs fortfarande långsamhetens lov på bloggen. Men, när jag satt och gick igenom mina bilder från december pockade denna på uppmärksamhet.

På juldagen åkte vi ut till Rullsand och Billudden för att gå av oss lite av julmaten, och göra plats för ny...

Eftersom snön inte lagt sig i vårt område, varken då eller nu, promenerade vi på sanden och som en hälsning från sommarens campinggäster låg där en kvarglömd foppatoffel i sanden. Denna var mans fritidssko. Synd. Att de är det. För de är varken vackra, eller särskilt nyttiga för bäraren. Sköna? Förmodligen. Eftersom varannan svensk (eller åtminstone oerhört många) bär den sommaren igenom - särskilt på campingplatser! I somras på vår campingturné med vår nyvunne vän Bruno bestämde jag mig för att räkna andelen foppatofflor hos campinggästerna, men jag gav upp efter första campingen. Om foppatoffeln vann? Ja, stort...

Jag lämnar er med denna, lite vemodiga bild. För nog känner jag mig lite vemodig. Över svenskarnas faiblesse, över att vi omger oss med så mycket gifter och för att det är så långt till sommaren.
Men istället för att förbanna mörkret tänder jag ett ljus och tittar in i brasan. Och köper mig en semla...