fredag 29 april 2011

Fribiljetter!

Snart har vi ännu en härlig långhelg framför oss - hoppas vädret blir lika ljuvligt som påskhelgen. (Önska kan man alltid göra!)

Nästa helg,7-8 maj, går Uppsala Ekodagar av stapeln och då hoppas jag få dela vistelsen där med så många av er som möjligt som finns i närheten av Uppsala.
Till två av er har jag dessutom fribiljetter. Skulle du vilja knipa en av dessa? Maila då mig på catharina (a) wilmaandfriends.se och motivera varför just du skall få en av biljetterna. Gör detta senast på måndag (så jag hinner skicka biljetterna till vinnarna).

Vad är då Uppsala Ekodagar? Bland annat ett sätt att visa hur vi med "små steg kan gå mot ett grönare samhälle".
Mässan kommer att bjuda på en mängd utställare inom bl.a Hem&Bygg, Mat&Dryck och Mode&Skönhet. Dessutom underhållning, föreläsningar, seminarier och workshops. Allt till det faciala priset av 50 kr!
Missa inte att komma och lyssna på
Mats-Eric Nilsson, Pär Holmgren mfl.

Wilma&friends kommer självklart att ha speciella och fina mässerbjudanden. Men det avslöjar vi lite senare.

Hoppas vi ses!

lördag 23 april 2011

Påskpallar?

Hoppas ni njuter av påsken i fulla drag - och att den ljuvliga solen lyser även på er!

Jag sitter i butiken och mellan kunderna passar jag på att visa er mitt senaste projekt. Påskinspirerat månne?

På skärtorsdagen satte jag igång att måla våra pallar i en solgul färg. Pallarna kommer från stora varuhuset och var bland det första jag köpte till mitt första hem. Så, de har verkligen fått hänga med ett tag och varit på väg ut flera gånger. Men egentligen gillar vi formen och funktionen med den höj- och sänkbara sitsen. Det var bara färgen/träet det var fel på.

Så här ser de ut innan de blivit glatt gula:
Nu har de fått en första strykning färg och provas mot den gråa färgen som vi provmålat på väggen i köket. Vi har fallit totalt för det mörkt gråa som har synts ett tag i inredningsvärlden. Och eftersom vi har ett kök med vita luckor och mycket fönster så det riskerar inte att kännas för litet efter omvandlingen. Kulören heter Grådis och ingår i Alcros ad.grey

Gult är inte längre fult....

lördag 16 april 2011

Gästbloggande

Till att börja med - vilken ljuvlig lördag!
Värme och sol letar sig in i butiken (på Laxön) som från och med idag slår upp portarna även lördagar.

Idag ligger också mitt gästinlägg om hur vi ser på det där med konsumtion och prisbilder ute på Kvillebäckens blogg. Jag har lite skämtsamt använt mig av "PPA". Vet du vad det är? Kolla in bloggen och kommentera gärna om du har någon reflektion.



Kvillebäcken
är för övrigt en ny stadsdel som håller på att ta form i Göteborg.
Kvillebäcken är planerat för att du enkelt skall kunna leva miljösmart och det är dessutom ett pionjärprojekt. För första gången samarbetar sju byggbolag för att skapa en helt ny stadsdel i Göteborg, där nyckelorden är variation och genuin stadskänsla.

tisdag 12 april 2011

En av mina favoriter bland alla duktiga inredare är helt klart Isabelle Halling McAllister.
I bloggen Dos Family kan du följa hennes (och fotografen Jennys) projekt och besök hos intressanta familjer.
Det senaste inlägget hos Dos Family tycker jag illustrerar det där med personlighet och återbruk på ett så fint sätt.
Det är inte alltid den flashiga nygjorda hyllan av fina märket som gör det där lilla extra. I det här fallet är det fruktlådor som får agera hyllor. Coolt, personligt och miljösmart. Inredningen blir inte lika platt och den får liv, den talar om något om den som bor där.
Wilma like!

söndag 3 april 2011

Sharing is caring...

Just nu växer Wilma&friends nya webb fram i kulisserna, och vi rear samtidigt ut en hel del produkter som inte får följa med in till nya webben.Emellan allt fix med nya webben, packande av paket och jakten på nya produkter har vi hunnit nätverka med massor av andra härliga e-handlare som bjudit på sig själva under några dagar denna vecka. Först ut var Emeet som du kan läsa mer om bl.a. här, här, här och här. En fantastisk dag som visar att allt är möjligt, trots 0 kr i budget - men däremot med 100% hjärta! Det visar också att människan i grunden är god, vill andra gott och vill dela med sig av sin egen kunskap för att hjälpa andra.
Wilma really like!

Tätt följt av Emeet gick Webbdagarna av stapeln i tjusiga Waterfront building. Jag var framförallt med för att hjälpa (100% hjärta!) duktiga e-handlarkollegan och sociala entreprenören The Fairtailor i deras monter. Vi fick ett fantastiskt mottagande och sålde rättvisa och skräddarsydda skjortor på löpande band. Underbart roligt. Jag hann även ta del av några föredrag som inspirerade. Bl.a. Morris Packer om sin resa (tack vare sociala medier) till att ställa upp med ett team för tävlingar med elmotorcyklar.