tisdag 25 januari 2011

Inspiration för ekologiska bröllop

Inspiration för ekologiska bröllop på Allt om Bröllop 29-30 januari
Var hittar man en ekologisk bröllopsklänning?
Hur får jag min hy naturligt vacker inför bröllopsdagen?
Var hittar man miljövänliga alternativ för dekor, dukning och blommor?
På bröllopsmässan Allt om Bröllop på Factory Nacka Strand, den 29-30 januari, arrangeras en stor ekobröllop-monter med inspiration för blivande brudpar. Ett tiotal företag bjuder på tips och råd om etiska och ekologiska alternativ för allt från blommor, hudvård, makeup och kläder till lokal, dekor, presenter och bröllopskoordinering.

– Det blåser en varm vind för ekologiska bröllop just nu. Framför allt har bröllopsbranschen börjat inse att det är en konkurrensfördel att kunna svara på brudparens ekoönskemål. Idag finns många produkter och tjänster som andas både stil, kvalitet och glamour och samtidigt sparar på miljön, säger Katharina Brunat, grundare till EcoBride och författare till boken JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop (Voltaire Publishing 2010).
Varmt välkommen att inspireras av Ecobride, Wilma&friends och alla våra andra utställarkompisar, bl.a Wise och Weleda.
Här kan du läsa mer om alla utställare. Hoppas vi ses!

måndag 24 januari 2011

Måndagspepp...

Ibland behöver man påminna sig. När uppförsbacken och mängden utmaningar växer och växer och energin liksom inte verkar räcka till. Jag tror vi alla känner igen oss i perioder. Och tyvärr, självömkan är sällan lösningen (även om det ibland känns himla skönt, eller hur.)
(Vår katt Rally i sin favoritposition i ett fat från Lisa Bentsson)

Hittade denna text som följt med mig ett tag och som jag behöver extra mycket just nu.

Vad ska du skylla på idag?

Vissa som idag lever det liv du drömmer om har haft sämre stöd från omgivningen än du har och haft en tuffare uppväxt än du haft.

Vissa har mindre tid över än du har.

Vissa har mindre utbildning än du har och tror mindre om sig själva än du gör.

Vissa har ett sämre ekonomiskt utgångsläge och större skulder än du har.

Vissa är mindre intelligenta än du är och har en sämre idé om hur de ska ta sig till sina mål än du har.

Vissa har mindre talang än du har och är mer rädd för att misslyckas än vad du är.

Vissa trodde ännu mindre än du att de någonsin skulle lyckas nå sina mål än du gör.

Vissa har upplevt större motgångar, stött på ännu större hinder, är äldre och har sämre fysisk hälsa än du har.
Ändå lever vissa av dem så som de vill leva. De får saker gjorda, tar chanser, sätter upp nya mål och utmanar sig själva, trots att de lätt skulle kunna lägga över ansvaret på någon utanför dem själva.

Så vad skall du skylla på idag?

(Texten kommer från upphopp.se)

fredag 21 januari 2011

Ett inlägg jag gillar

...från Formex och Simplicitys rapportering:

Framtida trender med Vincent
"....Ansvarsfullhet mot moder jord är inne. En intelligensfråga!?..."


Dock är jag fortfarande är smått allergisk mot ordet "inne" och "trend" i det här sammanhanget. Trend brukar känneteckna något som är övergående, ett tecken i tiden, något som till nästa säsong byts ut mot något annat. Och så är inte fallet här. Anser jag. Ansvarsfullhet mot moder jord är/borde vara en självklarhet, en hygienfaktor och inte något som byts ut nästa säsong.

Ibland blir jag mycket trött när jag går runt på Formex, det är ett sådant extremt överflöd, och ibland blir jag mycket glad. Som när jag pratade med en eventuell samtida samarbetspartner som valt att inte trycka på att deras produkter är gjorda av ekologisk bomull. De ser det nämligen som en hygienfaktor, något självklart.
Dit hoppas jag verkligen vi kommer.
Och, fram till dess kommer Wilma&friends fortsätta lyfta fram de schyssta alternativen.
"Våra" kuddar från Musahar i temautställningen Glorious Mix av Jan Rundgren

tisdag 18 januari 2011

Fotokonst

Under senaste året har det blivit omåttligt populärt att pryda väggarna med grafiska prints och några av mina favoriter har ni sett här på bloggen tidigare, senast i förra inlägget ;)

Jag lockas också av modern fotokonst där inte alltid motivet är beskrivande eller självklart vad det föreställer. Ibland kan något "vardagligt" och "fult" bli till ett coolt konstverk genom kameralinsen.
En av mina gamla arbetskamrater har verkligen blivit en fena på abstrakt fotokonst och med hans tillåtelse vill jag visa upp några av hans alster.
Den här bilden är ju "föreställande" men tänk att en rostig och flagnad yta med en grov krok kan bli så vacker - åtminstone i mina ögon. Ytterligare ett bevis på att rost kan vara skönt för ögat!
Ser du vad det föreställer? Helt plötsligt blev ett däck vackert.

Den blåturkosa bilden är min absoluta favorit och skulle blanda sig fint bland mina prints just nu och ta in lite vårkänsla i hemmet. Kanske skall jag göra slag i saken. Här behöver piffas för att få in lite energi i ett vintertrött hem.

(Är du sugen på lite cool fotokonst att pryda din väggar med där hemma förmedlar jag gärna kontakten med fotografen!)

Foto: Ulf Westberg

måndag 17 januari 2011

Vi vill ha med dig på vår resa mot framtiden!

Wilma&friends jobbar just nu på att skapa en ny, modernare shoppingupplevelse.
Nu söker vi dig som kan tänka dig att ingå i en testpanel för den nya webben. Testpanelen kommer både att ha möjlighet att påverka utformningen av den nya webben och få genomföra tester för att vår nya webb skall bli så användarvänlig som möjligt.

Du kommer att få tycka till vartefter vår lösning växer fram och du belönas självklart för din insats.
Om du tycker det skulle vara kul att få vara med och påverka och hjälpa oss att göra en bättre shop, tveka då inte att maila oss för att få mer info!

Skicka oss ett mail på: catharina@wilmaandfriends.se och meddela ditt intresse så återkommer vi med tidsplan och hur du belönas. Efter denna info får du ta ställning till om du vill vara med i panelen.
OBS! Deltagandet är begränsat och först till kvarn gäller.

Håller du med?(se nedan)Print från favoriten Therese Sennerholt

lördag 15 januari 2011

Går du i giftastankar?

Bor du i Stockholm eller lagom långt därifrån?Kom då och hälsa på mig och mina monterkamrater lö-sö 29-30 januari på Allt om Bröllop-mässan i Nacka Strand.
Under veckan kommer mer info om vad som händer på mässan och vilka mina monterkamrater är! (Så mycket kan jag säga att Eko är temat!)

Så länge, trevlig helg på er!
(Och vill du fynda schyssta grejer till bra priser har du till imorgon på dig, vår januarirea pågår till söndag 16/1)

torsdag 6 januari 2011

Nyheter på det nya året

Trots att vår REA är i full gång börjar en och annan nyhet rulla in till webbshopen. Först ut på det nya året är den helt nya glasserien Gripp från Skrufs Glasbruk och jag måste bara visa er dessa skönheter:Glasserien har formgivits av Karin Elvy för att passa alla - med krav på stabilitet, säkerhet och god design. Glasserien Gripp har ett bekvämt grepp, där glasets kant ger ett extra stöd, en balans och stabilitet som förhindrar att det vinglar i handen. Gripp är därför ett utmärkt glas även för de som har svårt att hålla i ett vanligt glas (Visste du att så många som 1,5 miljoner svenskar har reducerad handfunktion?)
All tillverkning sker med blyfri kristall (sk. Miljökristall) samt även inblandad återvunnen kristall.
Snygg, miljövänlig, svensk design!
Wilma like! ;)

måndag 3 januari 2011

2011

2011 sitter fint, tycker ni inte det? Både i fingrarna på tangenterna och i handen när något skall skrivas som innefattar 2011.
Vissa årsskiften tar det ett antal felskrivningar innan det nya årtalet sitter. Men nu tycker jag det sitter - på en gång. Det väljer jag att se som ett tecken ;) 2011 = ett bra år!

Vår nyårsafton började också bra med strålande sol och blå himmel (för första dagen på flera veckor kändes det som). Vi packade matsäcken och drog ut på pulkaåkning tillsammans med sonens kusiner.Vårt hus ligger alldeles vid Dalälven, vi tog hängbron över till andra sidan och pulkabackarna.
(Nu var de inte så pulkavänliga då snön var sträv och trögåkt men mysigt hade vi).
Änderna såg så frusna ut i det kalla vattnet (jag skulle inte vilja byta med dem, turligt att just de är anpassade till att vara i vatten) ;)
Eftersom jag utlovade resultat från nyårsdukningen kommer här också en glimt av hur vår kväll såg ut. Jag har dukat med massor av udda ljusstakar och ställt dem på tårtpapper i olika storlekar istället för att använda en duk. Som bordstabletter har jag använt gammelfarfars porslin och linneservetter (som även fick fungera som just servetter). Porslinet är från Wedgewood (har dock ingen aning om vad det heter så tips tas tacksamt emot). Glasen är Kosta Bodas Line. Och till sist har jag använt julens kaneldekorationer som jag tyckte passade även till nyår.

Hoppas ni haft ett fint nyår och får ett fint 2011!