söndag 31 oktober 2010

Favorit i repris...

från ständigt aktuella Therese Sennerholt: Det får även agera pausfågel på bloggen just nu.
Bloggandet hinns inte riktigt med just nu mellan julförberedelser, spännande möten och paketpackande. Men, jag lovar - åtminstone något inlägg i veckan kommer det att bli.
Ha en fortsatt fin helg, må pumporna lysa upp trädgårdar och balkonger.

måndag 25 oktober 2010

Lite tips..

...högt som lågt en solig måndag som denna:

Går du i giftastankar? Självklart skall du gifta dig grönt! Ecobride vet allt som är värt att veta!
Katharina Brunat som driver Ecobride har även skrivit boken JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop.
Vet du hur mycket mat vi slänger i Europa? Av den mat vi producerar slänger vi mer än 2/3 på soptippen. Samtidigt svälter stora delar av jordens befolkning. Hur kan vi få stopp på detta gigantiska slöseri? Vill du veta mer - kolla in Dokument Utifrån, som gick igår kväll på SVT. Smaka på soporna! En kreativ bagare har ivarjefall börjat elda med allt ratat bröd. Skulle allt överblivet bröd användas till att värma brödugnarna kunde man stänga ett kärnkraftverk i Tyskland. Lite hopp...Och, till sist (vi avslutar med något positivt) - vilka geniala barnkläder!
Little Minds har tagit fram babykläder med en fiffig funktion. Kläderna är inte bara ekologiska utan även stimulerande för babyn då de har fastsatta "leksaker" eller applikationer på sig.
Detta stimulerar barnet utveckling och gör att det naturligt nyfikna barnet får stimulans.

onsdag 20 oktober 2010

Gomorron sverige

...eller egentligen godnatt, för det är dags att krypa till kojs efter en lång och givande dag. Jag måste först bara delge er klippet från morgonsoffan och Creatables besök där (bra gjort Erik):

måndag 18 oktober 2010

Creatables i morgonsoffan

På onsdag morgon får du inte missa SVT1:s Gomorron Sverige - vid sisådär 9.45 enligt utsago.
Då kommer Erik med kompanjoner från Creatables att sitta i morgonsoffan.
Superkul tycker vi som, såklart, har svalt deras koncept med hull och hår. Dvs att utveckla fina produkter från spillmaterial i svenska industrin.
Förutom söta hängaren i det tidigare inlägget har de även tagit fram tidningsförvaringen Old News, tillverkade av spill från tennisbanor. Vad sägs om färgerna Wimbledon-grön och Roland Garros-röd?Till jul kommer även den smarta Adventsljusstaken. Tillverkad av metallspill och med otroliga detaljer. Du kan använda dina värmeljuskoppar som du redan har hemma, klämma dit "adventsljusstaken" och när du tänder ljusen skapar det ett vackert skuggspel på väggen.
Wilma really like! ;)

torsdag 14 oktober 2010

Nu händer det grejer...

...snart kommer dessa godingar in i butiken. Visst är de bara helt ljuvliga?Här har Larri Motori lyckats fånga en ren med sin frontlastare. Frontlastarkrokarna är tillverkade av spill från tillverkningen av riktiga maskiner. De är gjorda i Sverige och framtagna av hyllade Creatables, som även har gjort Old News. När jag pratade med Creatables nyligen berättade de om maskinfirmor som hört av sig och vill ha krokarna i personalrummet. Gulligt!
I kontrast till lekfulla Larri Motori - Karaffen Luft. Designad av Jonas Torstensson.
Den grå är tillverkad av skrotade TV-apparater och bildskärmar från datorer och den klara av miljökristall. Båda är tillverkade i Sverige och kommer endast finnas hos Wilma&friends - inom en vecka.
Finfina julklappar, eller hur? ;)

söndag 10 oktober 2010

Intryck Hem2010

Ett kort och intensivt besök på mässan har trots det genererat en del intressanta kontakter och möjliga nya produkter hos Wilma&friends. Mer om det längre fram.

I entrén kunde man ta del av trendutställningen Hitta hem (som även är året tema).
Temat handlar om att skapa en plats där vi kan vara oss själva, slappna av och uttrycka vår personlighet. I det trendiga hemmet finns det även plats för våra minnen, souvenirer, äkta hantverk och även det lite galna. (Wilma like! ;-) )


Japp, det skriver jag under på ;) Myrorna hade en stor monter där besökarna, förutom att handla second hand, även kunde delta i workshop och skapa något nytt av något gammalt.

Elle Interiörs bloggare Tiger Hellström (även med bloggen Hello Tiger) har inrett ett rum där hon vill visa upp att pyssel inte bara hör hemma på dagis. Ta något du redan har hemma och skapa något nytt av det. Lägg till prylar du verkligen gillar och du har skapat DITT hem och inte ett kataloghem. I förgrunden ser du ett gäng katter (från början sådana där dussinkatter som inte gör någon glad). Tiger har skapat helt nya katter genom att måla dem med griffeltavelfärg, fräckt va!I trendutställningen kunde man titta på de fina köksmodulerna tillverkade av återvunnet parkettgolv, läs mer om dessa hos Hållbar Inredning.

onsdag 6 oktober 2010

Hem2010

Imorgon öppnar årets upplaga av Hem-mässan, Hem2010, på Stockholmsmässan. Som vanligt pratar man vilka "trender som gäller". Och i dagens Metro lyfter våra proffstyckare fram:

Lotta Ahlvar (VD Moderådet): Ren, omålad träinredning
Camilla Fürst (Inredningschef på Allt i Hemmet): Textilier, mycket plädar, blandade texturer.
Stefan Nilsson (Trendspanare, Trendgruppen): Rustikperiod med mycket trädetaljer.Taklampa i bambu från Formission Ceannis

Och i månadens Mama (som för övrigt har med våra fina vimplar från Kattching) kan man läsa om Li Edelkoorts spaning om Ugglor i inredningen.
Du som följer den här bloggen kan kanske se vad jag och Wilma&friends "tagit fasta på", även om vi inte är mycket för trender i bemärkelsen "nästa halvår är det och det ute och byt nu ut din inredning".
Imorgon befinner jag mig på Hem2010 och kollar in vad som händer. En liten rapport med mina upplevelser kommer framåt helgen.
Ugly Owl Clock

söndag 3 oktober 2010

Höstmys..

Vi svenskar brukar ju prata om fredagsmys, och visst är det något vi ägnar oss åt i vår familj också. Om sonen får bestämma blir det tacos, chips och Idol. Känns det igen?
Nu när det blivit oktober kanske det är läge att mysa mest hela tiden. Krypa upp i soffan med tända ljus och gott te.
Behöver du uppdatera kuddförrådet eller filtbeståndet? Passa på nu hos Wilma&friends. Vi har höstmyspriser på kuddar och filtar hela oktober :)
Kudde "Life is beautiful" - Oddbirds

Filt Hundtand - Klippan