fredag 30 juli 2010

Trendenser på väg...

Måste bara tipsa om att Frida Berglund, som driver bloggen Trendenser, just nu delger alla bloggläsare tips på besöksvärda matställen, designcentra osv i Skåne. Detta gör hon under vinjetten Trendenser på väg och särskilt ett tips fick mig att längta tillbaka till Skåne och Österlen, som vi besökte för två somrar sedan. Hit skulle jag definitivt styra min kosa.
Kafferosteriet på Österlen som har ett sommarhotell, inrett med hållbar design från Norrgavel, frukostbuffé bestående av enbart närproducerade/ekologiska produkter.Kolla in denna härliga beskriving från deras hemsida:

Minns du förra sommaren, då vi hade en fin frukost?
Det var bröd från Olof Viktors stenugn, ost & yoghurt från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, marmelad och müsli från Olof Viktors, bacon från Ingelsta kalkon, leverpastej från Ängavallen och sill från Kåseberga.

Det enda vi egentligen saknade var nyrostat kaffe. Med fokus på detaljerna bestämde vi oss för att bygga ett eget litet kafferosteri – Kafferost.

Den dagen vi vill komplettera frukostbordet med mozzarella stöter du troligtvis på fina bufflar i trädgården…

onsdag 28 juli 2010

Höst?

Näää, men nu börjar höstkatalogerna komma, både privat och till butiken. Vet inte om jag vill bli påmind riktigt än - men så är det ju i vår moderna värld. På gott och ont.
Jag spenderar sommaren i år med minisemestrar - en dag i veckan, och då HÅRDSEMESTRAR jag. Senast fick jag faktiskt TVÅ dagar tack vare bästa Kicki som hjälper mig i butiken emellanåt. Havet blev det denna gång. Sova i stuga utan vatten och el. Fiska, tälja enbitar, spela kort, lösa korsord och läsa.
Tänk att två dagar kan få grannföretagaren att utbrista "Vad du ser pigg ut". Lever jag ett tag till på :)
Bildbevisen (ja, inte på mig då) ligger kvar i kameran i stugan som besöks även ikväll.
Så länge - denna tvål har använts flitigt av oss ute i stugan - super!
Bild: Skargards

söndag 25 juli 2010

Återvunna reklambanderoller...

...kan användas till annat än att göra väskor av (vi har ju Vaho-väskor i webbshoppen, nya på väg upp bara bilderna blir klara..)
Hos Henrick´s tankegångar kan man läsa om The Living Pixels Lightning, ett projekt där man har skapat ljuvliga lampor av gamla reklambanderoller. Man har helt sonika vänt den vita, "otryckta" sidan ut. Så när lampan är släckt har du en vit lampa, som ger en rejäl överraskning när den tänds.Du kan läsa mer om tillverkningen av dessa lampor (där man även tagit tillvara på gamla lampfötter såklart!) här.
Tack för tipset Henrick!
Och - Wilma like! ;)

Bilder: SDWORKS

fredag 23 juli 2010

Fler slutprojekt...

Ett till inspirerande slutprojekt från eleverna på Recyle-Design-utbildningen i Eskilstuna.

Klänningar av gamla kökshanddukar! Stylish? Ja men det tycker jag. Nästan lite Odd Molly över dem.
Lena Nordin som designat och sytt klänningarna berättar att hon ville höja handdukarnas värde. Istället för att handdukarna får ett öde som skurtrasa blir de nu en vacker klänning - som det garanterat inte finns två av!
Himla bra jobbat Lena!

I webbshopen finns btw Pås-påsar och Bröd-påsar av gamla kökshanddukar, inte så fel det heller ;)

tisdag 20 juli 2010

Hur var då Stockholm Green Festival?

Varmt. Nya bekantskaper. Gamla bekantskaper. Trevliga utställarkollegor. Tävlingdeltagare. Facebook-are. Nya kunder. Nya samarbeten. Många timmar. Trötta ben. Ekologisk Piper-glass. Mycket vatten. Pås-monster. Ekologisk Is-latte. Och - härligt frukostmöte som ger firarläge. Mer om det (mycket) senare.


Wilma&friends och Hållbar Inredning var tillfälliga sambos i vårt gemensamma uterum under festivalen, mysigt (men varmt) hade vi!Duktiga Abob agerade pås-monster på festivalen.

Detta för att få oss att uppmärksamma hur mycket plastpåsar vi gör av med (och så klart visa att de finns). De delade ut flyers där man bl.a. kunde läsa att medellivslängden på en engångskasse är futtiga 12 minuter innan den kastas i soporna. Snacka om slöseri...
(Hos Wilma&friends hittar du en hel del av Abob-kassarna).

Enligt festivalarrangörerna kommer festivalen att återkomma som en tradition, och förhoppningsvis och troligtvis lite senare nästa år. Hoppas vi ses där nästa år igen!

onsdag 14 juli 2010

Green...

...som i Stockholm Green Festival och den gröna stadsdelen Hammarby Sjöstad. (Dvs, en miljövänlig stadsdel utifrån vad jag förstått.)
Jag och Hållbar Inredning har tillbringat kvällen med att inreda vårt tält som ett mysigt uterum.
Imorgon eller på fredag kommer fina bilder, så ni som inte har möjlighet att besöka oss får se hur vi har det.
Så länge bjuder jag på utsikten från Park In i Hammarby Sjöstad:
Underbar sommarkväll (för vilken kväll i ordningen?) Ljuvligt - om än något varmt och jobba i - särskilt att iordningsställa en monter. Så nu - duschen!

söndag 11 juli 2010

Retweet...

...heter det ju när man "skickar vidare" någons Twitter-inlägg. Men vad heter det när man "skickar vidare" någons blogginlägg egentligen?

Hur som, hittade detta inlägg hos Proforma.Design by Leftovers ger gamla möbler nytt liv på ett helt eget sätt.
Wilma like!

Tack Irene för tipset!

lördag 10 juli 2010

Hälsa på i Kungsträdgården!

På torsdag och fredag nästa vecka (15-16/7) går Stockholm Green Festival av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm. En festival till brädden fylld med gröna utställare, kul för barnen, uppträdanden, Food Court och mycket mera.
Självklart hittar du Wilma&friends i ett av tälten.
Kom in och hälsa på och passa på att klämma och känna på ett urval av sortimentet! Hoppas vi ses!

Mer info om festivalen och vår medverkan kommer i senare blogginlägg!

Skön helg till er alla!

onsdag 7 juli 2010

Konsumtionskudden

Jag måste bara visa upp några slutprojekt från eleverna på Recycle-Design utbildningen på Eskilstuna Folkhögskola.
Först ut - Konsumtionskudden av Lotta Pärn, en kudde skapad av klädetiketter och secondhand-tyger. Lotta skulle från början göra kuddar av kläder från 70-talet och tidigt 80-tal. Men efter att ha sett mängderna av trasiga massproducerade kläder tog en ny idé över. Hon ville, förutom att tillverka en välsydd och dekorativ produkt även föra fram ett budskap - att vi alla behöver tänka på hur mycket vi konsumerar, vad vi konsumerar och vad vår konsumtion får för konsekvenser för miljön.

Bild: recycle-design.blogspot.com

tisdag 6 juli 2010

IKEA Hacker...

Om du missat - det finns en blogg som visar upp omgjorda IKEA-möbler. IKEA Hacker. Kul idé eller hur? För hur det än är, de allra flesta av oss har något från stora varuhuset hemma. Och att ta sin IKEA-pryl och skapa något eget, istället för att kanske köpa en ny pryl är väl härligt personligt och grönt :)
Även jag har produkter från IKEA hemma, som kökspallen, inhandlad för rätt många år sedan nu - i ett träslag som inte alls stämmer med med vårt kök, men ack så praktisk ju om man har högt i tak och höga köksskåp - som vi har.
Stuvbitar från tapeter låg det också hemma, och en färgburk med vitfärg brukar oftast finnas till hands.
Så - här kommer mitt IKEA-hack:Före: Pall i björk, lagom smutssliten.Efter: Vitmålad pall med stuvbit av tapet, återstår att lacka tapeten för att få en hållbar yta.

lördag 3 juli 2010

S.o.m.m.a.r.

...som i REA, jordgubbar, glass, bad och barfotaspring.
Och midsommar...såklart. Och vilken midsommar sedan, "alla" har väl bloggat om det underbara vädret. Det började då, och håller i sig. Det är inte svårt att hemestra när Sverige visar upp sig från den här sidan. Just nu står termometern på 30 grader och även om det är smått jobbigt att jobba i njuter jag mest.
Denna njutning blev vår efterrätt i midsommar, tack Helena för tipset.
En supermumsig, och lättgjord, jordgubbsmousse med lime och vit choklad - mums!
Trevlig helg till er alla!