torsdag 30 april 2009

Snart så..

..kommer äntligen de Formission produkter jag beställde från Ceannis för sisådär ett halvår sedan, in till Wilma&friends. (De finns redan nu att beställa.)

Alltså, det handlar inte om någon gigantisk försening. Det är bara det att det tar den tiden för produkterna att produceras i Vietnam - av duktiga hantverkare som får en lön de kan leva på och genom att vi gillar deras produkter får också det lokala hantverket leva kvar (precis som Nusnäs...fast Vietnam...hmm). Kolla in skönheterna :)


Trevlig valborg önskar jag er! Tack för att ni läser bloggen och särskilt tack till er som också tar er tid att kommentera mina inlägg. (Känner mig fortfarande som en nybörjare.)

Bilder: Ceannis

onsdag 29 april 2009

Kurbits rules...

Inspirerad av Kurbits inlägg om de nya Kurbitz-dalahästarna från Grannas, Nusnäs måste jag visa upp hyllan i köket som de senaste månaderna har prytts av alla dalahästar som vi tidigare haft i våra gömmor och nu har fått se dagens ljus igen. De gör mig glada och påminner om vad mycket hantverkstraditioner vi har som och vi också lyckats bevara i generationer i Sverige.

Mitt bland alla dalahästarna i min hylla har även ett par Fafner-hundar smugit sig in, en favorit sedan länge. Tidigare har de också funnits hos Wilma&friends. De produceras av Edblad&Co som håller till på Singö utanför Grisslehamn - inte så många mil härifrån...


Den nya dalahästbekantskapen - Kurbitz, är skapade av Johanna och Jenny, två av ungdomarna ur Grannas 4:e generation och de har gjort en egen tolkning av kurbitsmåleriet på dessa nya hästar.

Bilder: Wilma, grannas.com

måndag 27 april 2009

Rosa toner...

... och rosmönster känns härligt vårigt och somrigt. Många bloggar visar nu härligt våriga bilder från sina trädgårdar och skogspromenader. Jag hade tänkt visa en vårig bild från Florens, men min kortläsare vill inte fungera just nu.

Istället blir det ett litet collage med produkter från Wilma&friends.

Just nu har vi dessutom erbjudande på alla våra Today was Fun-teer. Våren kanske inte förknippas med te-drickande, men en värmande kopp på altanen med en filt över sig när kvällen börjar bli lite ruggig är inte fel, eller hur?

LoveLove Tea från Today was Fun, Anteckningsbok från Rosehip, Väska av ryska vintagesjalar från Globe Hope och Brosch tillverkad av vintageporslin från Kila Design.

Bilder: Wilma&friends, Today was Fun, Rosehip

Hektisk vår

Jag har återigen varit ut och rest en sväng, den här gången med min kära mor och vi har verkligen upplevt hållbar design. Sisådär 5-600 år gammal design - som ju håller än, i flera bemärkelser och får en att säga oooh och aaah. Känslan att vistas bland allt detta gamla och vackra är svindlande. Platsen är Florens, och uteserveringarna och Gelateriorna visade sig från sin vackraste sida. Precis som Michelangelos verk, Da Vincins målningar och andra storheters avtryck i staden.

Väl hemma är det dags att ägna ledig tid till vänners dop, 175-årsfest, födelsedagsfiranden av barnen, studentfirande av det äldsta och däremellan kanske klämma in en majkase och bokhylle-byggande. Många trevligheter, men som bekant, när de blir många blir de också en smula stressande. Att jobba på!

Hos Wilma&friends fortsätter vi jobbet bakom kulisserna för att förbättra och förenkla för våra kunder. Fler nyheter är också på väg in. Jag längtar till vi får in de vackra bänkarna från Formission Ceannis!
De skulle passa utmärkt på vår altan. Under vecka 19 är de på intågande.

Bilder: wikipedia, Ceannis Formission

måndag 20 april 2009

Analoga ideér

Trots att jag omringar mig med teknik dagarna i ända, älskar jag - kanske just därför - papper och penna. Man kan uttrycka sig på så många fler sätt än det man knackar fram på tangenterna. Välja olika färger på pennan, ringa in, krumelura, rita upp en idé. Jag har alltid ett gäng block igång, för olika ändamål och just nu finns dessa på skrivbordet:

Interesting.org och bröderna Härén har tagit fram ett gäng Idéböcker som jag bara älskar (och att en av bröderna är stationerad här i lilla Älvkarleby gör ju inte saken sämre). Idéboken varvar tomma sidor med avsnitt om kreativitet och ideér, tänkta att inspirera till ännu fler ideér. I sidfoten på de tomma sidorna dyker det ibland upp slogans från olika företag som en hyllning till alla företag som värnar nytänkande. Där skriver jag upp ideér till Wilma&friends som jag skall fundera vidare på och även idéer till bloggen.

I det lilla Idéer-blocket skriver jag upp de där snabba puckarna. Det är litet att bära med sig och bra att ha liggandes vid nattduksbordet. Det är dessutom tillverkat av pappersspill från ett tryckeri i Falkenberg.
Den lilla keep-sake boxen innehåller vackra kort i samma mönster, att skicka hälsningar till nära och kära med - det blir ju mest mail och SMS. Men, hur glad blir man inte när det kommer ett riktigt brev på posten?

Bilder: Wilma, Rosehip, Format

fredag 17 april 2009

Nu blir det fira av..

Maken står i köket och förbereder födelsedagsmiddag, och jag rundar av dagens arbete med Wilma&friends. En del nyheter har letat sig in och inspirerar och späder på de vårkänslor som solen utanför fönstret ger just nu. Fikapauserna har avnjutits i solen på altanen, så energigivande.

Härliga portmonnäer och väskor av ryska vintagesjalar och nya virkpaket från Frosta Design. Kanske skall jag ge mig en ny sminkväska a la´ Ryssland i födelsedagspresent? Det återstår att se vad mina önskningar här tidigare ger, hittills har jag bl.a. fått vackra örhängen från Efva Attling. Morgondagen kommer vi att ägna åt öppet hus med släkt och vänner, klassiska smörgåstårtor och kanske en och annan caprinha. Tillsammans fyller vi 75 år (ni får gissa vem som fyller vad...) och jag har bestämt mig för att när vi fyller 85 år skall jag vara i mitt livs form. Till dess skall jag ha läst denna, så slipper jag krisa?

Hyllade hyllor

Vi har nu bott snart sju år i vårt hus och provat olika lösningar för förvaring av alla våra böcker. Inget har blivit riktigt bra och hyllor har flyttat runt i och mellan rum. Vi har nu också insett att vi har för lite förvaring för alla böcker, spel och pärmar.
Nu håller vårt "allrum" på att förvandlas till kontor och bibliotek och efter ena väggen skall en bokhylla byggas. Helst skulle jag vilja pryda den med String´s bokhylle-system men det tillåter tyvärr inte plånboken.
Vi har funderat en del på att bygga i Valchromat som är ett rätt nytt, miljövänligt skivmaterial, men lyckas inte hitta någon som säljer detta och vad det kan tänkas kosta. Är det någon som har erfarenhet av detta material?
En av de hyllor vi har idag, som definitivt får vara kvar är vår fyndade 60-talshylla där jag nu mest har pocketböcker.
I hyllan sitter Lisa Larssons Amalia och läser, ett containerfynd jag hittade i 10-årsåldern skulle jag tro, överst på hyllan Flinga ljuslykta som nu får flytta ut i träden och till altanen. Ett gammalt silverfat får fungera som ljusfat. Den egentligen så obetydliga nyckeln som man inte tänker på i vardagen, är riktigt vacker när man studerar den.

tisdag 14 april 2009

Vintage

...återbruk, re-design, second hand. Kärt barn har många namn och det finns knappt en tidning eller för den delen blogg som inte lyfter fram lysande exempel på återbruk.

En av de mer kända kända exemplen på återbruk är Mitabs Button, Spare Edition. Så snygg. Tillverkad av tygspill. Redan en klassiker. Syns överrallt. Även här:

Ett annat exempel på kul återbruk är Smällkaramell som jag länkar till här på bloggen.
Lisa, som klär om gamla möbler och ger dem ett helt nytt uttryck inspireras av Tricia Guild. Här en "pianopall" med härligt rosa tyg:

Inredningsbloggen kan du läsa om Jane aka, All the luck in the world och hennes återbruks-design. Orginellt, häftigt och inspirerande.


Bilder:
mitab.se

Smällkaramell
Inredningsbloggen/All the luck in the world

torsdag 9 april 2009

Påskpynt nr 2...

...hittade vi i Brasilien. Vi bodde i en by som heter Porto de Galinhas, dvs Hönshamnen. Detta hade de tagit fasta på och prydde varje gathörn med en hön-staty, tillverkad av rotsystemet/stammen från palmer. I varje butik fanns hönor i någon form och dessa halvgalna hönor på rad fastnade vi för som påskpynt.
I bakgrunden ser ni vår hallförvaring av vantar och annat, inköpt för många år sedan på Afroart i Stockholm, och självklart har också vi den populära tavlan "Keep calm..." inköpt från Petrified in pink.
Bild: Wilma

Påskpynt..

...i min stil hittade jag i ett inlägg hos Husmusen.

Vitsprejat påskris och fåglar av tapetprover och presentpapper. Mysigt. Jag har ju ett helt block med prover på presentpapper sedan jag skulle köpa in snyggt och miljövänligt papper till Wilma&friends som väntar på att användas till något kul. Tid och inspiration är dock ofta bristvara här hemma.

Kanske blir sonen och jag så pigg att vi orkar oss på lite pyssel. Sonen ligger med hög feber för tredje dagen och har idag börjat kräkas, stackarn. Och jag har också fått en släng av denna sjuka (bara det inte är salmonella från utlandsvistelsen *hoppas hoppas*).
Bild: Husmusen /Better Home And Garden

måndag 6 april 2009

Wilma fyller...


..massor av år (nåja) i april och önskelistor har jag slutat med sedan länge, men nu kommer ändå en:


Broderad klänning Gudrun Sjödén
Swedish Hasbeen´s
Örhängen Efva Attling
Cerise armband Littmarck
Gul Ballograf-penna
Klänning "Ghita" Gudrun Sjödén
Förkläde Nytta Design
Sittdyna "Berberis" Gudrun Sjödén
Spa:ande på Hotell Havsbaden Grisslehamn
Cerise armband Faith


Hos Wilma&friends kommer det också att märkas att vi fyller i april, var så säkra.

Bilder: resp. hemsida

Medveten modehelg...

...som jag skrev om tidigare har precis gått av stapeln och på LivingGreen´s hemsida kan du som, precis som jag, inte kunde vara där ta del av en del bilder från helgen.

Apropå flygresor...

...läste jag på Rekobloggen om Austrian Airlines som iom nyttjandet av sk winglets (som förbättrar aerodynamiken) kommer att spara in 1000 ton flygbränsle per år.
http://www.arlanda.se/sv/Miljoarbete/ kan man också läsa om vad Arlanda gör för att minska sin miljöpåverkan. Flygplan som trafikerar Arlanda står endast för hälften av koldioxidutsläppen. Bl.a. bygger man en akvifär som skall minska energiförbrukningen med 30% och dessutom har man fått i uppdrag att titta på hur trafiken till Arlanda som fortfarande mest består av bilar kan läggas om till miljövänligare alternativ genom att bygga ut tex Arlanda Express.

Rekobloggen kan du också läsa om ett försök med biobränsle för flygplan.

Bild: arlanda.se

söndag 5 april 2009

Vårkänslorna...

...sprudlar. Vilket faktastiskt väder det varit i helgen, åtminstone här i Uppland. Påskliljor har fått smycka entrén och sonen har cyklat fram och tillbaka på vår lilla väg och njutit av att sladda i gruset som kommit fram under snön.

Wilma&friends firar känslan av vår hela veckan med att erbjuda 10% rabatt på alla gummikrukor (t.om. 12 april).

fredag 3 april 2009

Verkligheten

Nu har vi landat i Sverige med nya intryck och ett brunare skinn. Dock har inte alla intryck från vår resa landat än i min kropp (och knopp). Jag hoppas att jag lyckas suga på karamellen länge. Sverige har ivarjefall välkomnat oss från sin allra bästa sida. 17 grader ute på altanen! Omställningen från 30+ blir inte lika brutal med så härligt vårväder.

Lite intressanta fakta kommer framöver om Brasilien och dess natur så snart jag har sorterat dem. Så här fantastiskt hade vi det på hotellet:

Så fint har jag aldrig bott någon gång när vi rest, men skall man fira 40-årig man så ska man!